tirsdag den 4. november 2014

Turist i eget land: Teatermuseet på Hofteatret


Vi kan ikke komme udenom det. Det er november og det betyder, at julen med alle dens traditioner, rykker nærmere. Dette indlæg skal ikke handle om jul, og så alligevel lidt. En af mine (og det halve af Københavns) traditioner er en tur i Glassalen i Tivoli og se Crazy Christmas Cabaret. Der findes vist ikke den københavner, der ikke på et eller andet tidspunkt har stiftet bekendtskab med det engelske teater, der i bedste musicalstil gør grin med danskerne og dem selv iført fantastiske kostumer. Mænd klædt ud som kvinder, (én mand klædt ud som kvinde), sjove jokes på denglish (en blanding af dansk og engelsk) og flere timers rå julestemning midt i Tivoli. Jeps, det er julehygge!
London Toast Theatre, som teatret bag Crazy Christmas Cabaret hedder, er nu kommet på museum. Eller det vil sige, deres kostumer, presseomtale osv. er kommet på museum.





 Inde midt i København, nærmere bestemt på Christiansborg ligger Teatermuseet på Hofteatret, som er et lille sted med en kæmpe historie. Teatret er fra 1767 og har gennem tiden dannet rammerne om Struensees kærlighedsaffære, H.C. Andersens kortvarige balletkarriere, utallige opførelser af danske og udenlandske forestillinger, tv-show og meget meget mere! Og nu danner det altså rammen om en udstilling om Københavns bedste teater (hvis du spørger mig!)

Billeder fra Teatermuseets permanente udstilling:



Billeder fra udstillingen om London Toast Theatre:



Har du aldrig besøgt Teatermuseet og har du bare den mindste interesse i scenekunst, så er stedet et besøg værd. (Dette betaler de mig ikke for at sige!!!!) 
Se priser og åbningstider her: Teatermuseet i Hofteatret.
Udstillingen om Crazy Christmas Cabaret kan ses frem til d. 31 januar 2015. Læs mere om London Toast Theatre og køb billetter til årets forestilling i Tivoli her: London Toast Theatre.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar