søndag den 15. februar 2015

Ansøgning og ansættelse - Star Tour

Så er vi nået til sidste del af min lille trilogi om ansøgningsprocedurerne hos nogle af Danmarks største charterbureauer til jobbet som guide. Du kan læse de forrige indlæg her: Atlantis Rejser og Spies. Denne gang handler det om Star Tour.

(Allerplus.dk)

Star Tour søger guider hvert halve år via deres hjemmeside. Ansøgningen sendes via deres hjemmeside, hvor der også er en række spørgsmål, der skal besvares. Herefter modtager du en bekræftelse på din ansøgning samt links til en personlighedstest og en servicetest. Bliver disse besvaret tilfredsstillende, så kan du komme i betragtning til rekrutteringsdagen. Disse tests er ret simple, hvis du ellers er et forholdsvis udadvendt og serviceminded menneske.

I mailen, der oplyser om at du har "bestået" disse tests, står der, at du vil blive ringet op til et telefoninterview, det blev jeg dog aldrig. Jeg modtog bare pludselig en mail med invitation til rekrutteringsdag. Jeg kunne selv vælge dagen ud fra en periode på halvanden uges tid.

Til Rekrutteringsdagen fik vi informationer om firmaet og jobbet. Derefter skulle vi hver især præsentere os selv ud fra nogle fastlagte spørgsmål. Vi var en gruppe på 19. Jeg var den eneste med guideerfaring. De fleste var nyklækkede studenter, eller havde været på arbejdsmarkedet et par år. Jeg var ikke den ældste, hvilket jeg ellers havde regnet med. Der var to, der var ældre end mig, så deres interesse spænder vidt. Vi var i øvrigt ca. 700 danske ansøgere, 180 blev kaldt til samtale og 50 ville blive ansat!!!

 (startour.dk)

Efter præsentationerne kom vi ud i grupper, hvor vi fik nogle forskellige opgaver, der skulle løses og præsenteres for de andre grupper. De havde ikke noget med guidejobbet at gøre, men lagde vægt på service og samarbejde. Efterfølgende var der frokost og personlige samtaler, så der var nogle timers ventetid. Da du sidder og spiser frokost i Star Tours lokaler, er det virkelig vigtigt, at du hele tiden er på, udadvendt og social med de andre. Det ser ikke godt ud, hvis du sidder i et hjørne og hører musik for dig selv eller konstant tjekker din telefon. Alle var nervøse til de personlige samtaler, men du skal stadigvæk kunne socialisere selvom du er nervøs. Jeg kom rigtig godt ud af det med de andre og hyggede mig meget i de timer, vi ventede.

Ca. en uge senere fik jeg en mail, hvor der stod, at jeg var kommet på en stand by-liste. Jeg troede egentlig, at de skrev sådan for at sikre, at de havde nok guider, hvis nogen sprang fra. Så havde de jo ikke sagt nej til nogen endnu. Men sådan fungerer det ikke, for senere fik jeg en mail, hvor jeg blev tilbudt en plads til næste sæson, da de ikke havde flere pladser i den kommende sæson. Så kommer man på venteliste, så ryger man videre til næste sæson.
Sådan var det ihvertfald for mig. Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at alle kommer videre, proceduren kan jo ændre sig.

Fem måneder senere modtog jeg langt om længe en officiel mail, der bød mig velkommen til jobbet og det er der, jeg står nu. Jeg har selvfølgelig takket ja, da Star Tour i mine øjne er Danmarks mest interessante og prestigefyldte charterbureau.
Star Tour har nedlagt deres guideskole og vi skal derfor som de første trænes via et e-learning system på nettet. Det bliver sikkert både spændende og udfordrende at være prøvekaniner på det!

(Standby.dk)


Det var min lille ansættelse-serie. Har du nogle spørgsmål om jobbet eller ansøgningsprocedurerne, så spørg endelig. Det er ikke sikkert, at jeg kan svare, men jeg kan da prøve :-) Ellers er du velkommen til at følge med i tiden fremover, hvor det hele kommer til at handle om guidejobbet og det liv, der følger med.



5 kommentarer:

  1. Åårh Stephanie, jeg kommer da til at følge med på din blog :-)
    Det bliver godt nok spændende når vi rejser ud- hvem ved måske mødes vi på en destination :-))

    SvarSlet
  2. Hejsa! Jeg skal til rekrutteringsdagen på tirsdag, og er lidt nervøs! Vi skal nemlig lave en 2-3 minutters præsentation hvor vi skal sælge en eksursion, og de skriver vi skal være kreative, men jeg aner ikke hvor kreativt de forventer det. Skal man hoppe i kostumer osv. hehe. Skulle i også det? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mai. Tillykke med udvælgelsen til rekrutteringsdagen. Vi skulle ikke forberede noget, men jeg har hørt fra flere, at de har ændret det. I kreativt, tror jeg at de mener, at du skal tænke ud af boksen i din måde at beskrive udflugten. Forestil dig, at du holder velkomstmøde og skal sælge udflugten, brug billedsprog og udvis oprigtig begejstring. Jeg viser masser af billeder, viser på kort og viser brochurer, når jeg holder velkomstmøder. Held og lykke med det, vil du læse om guidelivet, så kig med på: http://globetrotting.bloggersdelight.dk/

      Slet
  3. Hej Stephanie!

    Jeg har søgt job som guide hos både Star Tours og Spies! Jeg er videre i processen hos begge, men for Star Tours har jeg kun taget en personlighedstest indtil videre. Spies har inviteret mig til rekrutteringsdag på mandag i København. Sagen er den, at jeg bor langt væk og ellers ville kunne tjene penge mandag.
    Derudover vil jeg gerne nøjes med at arbejde som guide i skoleferier - især sommerferien. Ved du, om det er muligt bare at være afsted i 1,5 måned? :-)
    Og kan du svare på, hvordan lønniveauet er?
    Lige et til: Vil du anbefale at vente på svar fra Star Tours og droppe Spies?

    Mvh Anna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anna. Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, om du ønsker et helårigt fuldtidsjob i udlandet, for det er hvad både TUI og Spies kan tilbyde dig. De ansætter ikke sæsonmedarbejdere, der kun vil ud henover sommerferien. Hvis det er det du vil, så er der ingen grund til at gå videre i processen. Det er spild af både din og deres tid. Lønnen er LAV! Du skal være indstillet på at gøre det for oplevelsen, ikke for pengene. Skulle jeg søge ud i dag, ville jeg kigge på Bravo Tours. De har bedre arbejdsforhold end både TUI og SPIES. Vil du læse om mine oplevelser som Star Tour guide, så findes der en del indlæg på min nuværende blog: http://globetrotterpaadybtvand.bloggersdelight.dk/category/guidelife/
      Held og lykke uanset hvad du vælger og spørg endelig igen, hvis der er andet, jeg kan hjælpe med.

      Slet